ГоловнаСуспільствоЖиття

У столиці хочуть відкрити Музей екранних мистецтв

За створення такого музею виступає комісія Київської міськради з питань культури і туризму.

Як повідомляє агентство "Українські новини", депутат Київради Олександр Бригінець, голова комісії, заявив, що звернення з приводу створення Музею екранних мистецтв подала Національна спілка кінематографістів, і постійна комісія з питань культури і туризму в Київраді підтримала його.

"У Києві мало музеїв узагалі, а серед тих, що є - найбільше тих, які присвячені певним людям, або художні, і виникнення кожного оригінального музею потрібно вітати. Тому наша комісія беззастережно підтримала ідею Спілки зі створення музею екранних мистецтв", - сказав депутат.

Олександр Бригінець також зазначив, що музей повинен мати загальнонаціональний статус, тому комісія планує звернутися до Кабінету Міністрів за сприянням у його створенні.

"Якщо Кабмін не зможе допомогти зі створенням музею, тоді будемо шукати можливості на рівні міста", - заявив Бригінець.

На думку Спілки кінематографістів, це повинен бути сучасний аудіовізуальний музей з великою кількістю моніторів і екранів. Планується, що головні експозиційні зали музею повинні бути площею 500 кв. м.

За словами Олександра Бригінця, в Музеї екранних мистецтво повинні бути зібрані реквізити, які використовували у відомих фільмах, костюми і навіть особисті речі артистів.

Нагадаємо, підтримкою і розвитком українського кіно зараз активно займається Державне агентство з питань кінематографії. Нещодавно на розгляд комітету Верховної Ради було винесено законопроекти про реформування кіногалузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram