ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄІБ виділить Україні €176 млн на добудову Ташлицької ГАЕС

На станції будують третій гідроагрегат і верхню водойму.

ЄІБ виділить Україні €176 млн на добудову Ташлицької ГАЕС
Фото: wikipedia.org

Європейський інвестиційний банк має намір виділити Україні кредит у розмірі 176 млн євро на добудову Ташлицької гідроакумулюючої електростанції.

Про це йдеться в повідомленні банку.

"ЄІБ розглядає можливість виділення кредиту 176 млн євро на добудову Ташлицької гідроакумулюючої електростанції, яку експлуатує Южно-Українська АЕС у Миколаївській області, щоб збільшити її потужність у генераторному режимі з 302 МВт до 906 МВт", - ідеться в повідомленні.

За даними банку, загальна вартість проєкту оцінюється в 359 млн євро. В ЄІБ підкреслили, що він сприятиме стабільності енергосистеми на півдні України й інтеграції української енергосистеми в європейську ENTSO-E.

Одержувачем коштів виступає НАЕК "Енергоатом", який є оператором атомних електростанцій України. Ташлицька ГАЕС - друга за потужністю складова енергокомплексу Южно-Української АЕС.

Майданчик Ташлицької гідроакумулюючої станції розташований на захід від районного центру Арбузинка, за три кілометри на південь від Южноукраїнська. Будівництво було розпочато в 1981 році, а перший гідроагрегат ТГАЕС прийнято в експлуатацію 28 грудня 2006 року, другий - 31 серпня 2007 року. На липень 2019 року тривали роботи з будівництва об'єктів 2-ї черги Ташлицької ГАЕС у складі 3-го гідроагрегата і 3-ї черги в складі верхньої водойми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram