ГоловнаЕкономікаДержава

При виконанні українсько-індійського контракту з ремонту літаків "АН-32" розкрадання державних грошей не було, - експертиза

У 2009 році Україна підписала з Індією контракт на модернізацію 102-х літаків "АН-32".

При виконанні українсько-індійського контракту з ремонту літаків "АН-32" розкрадання державних грошей не було, - експертиза
Ан-32 ВВС Индии
Фото: mil.in.ua

Згідно з висновком судово-економічної експертизи, проведеної під час досудового розслідування кримінального провадження № 52017000000000889, під час виконання українсько-індійського контракту ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” із ремонту літаків “АН-32” не було викрадено ні копійки державних коштів.

Про це заявив адвокат ексзаступника керівника ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” Володимира Муцинова Максим Панченко із посиланням на висновки Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, Державної аудиторської служби та ревізії Державної фіскальної служби, інформує "Інтерфакс-Україна".

“Під час проведення експертиз одразу трьома державними установами не було документально підтверджено матеріальної шкоди державному бюджету при здійсненні операцій між ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» та компанією-агентом", – сказав Максим Панченко.

Так, за його словами, згідно з висновком комісійних судово-економічних експертиз, комісійна винагорода, сплачена в розмірі 20% є власністю Global Marketing SP LTD, а не державними коштами. Також під час проведення експертиз було з’ясовано, що в ДП “Завод 410 ЦА” відсутні збитки внаслідок сплати агентської винагороди ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” на користь компанії Global Marketing SP LTD. У тому числі зазначено, що зобов’язання зі сплати агентських у ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» виникли ще у 2009 році, тобто до роботи на підприємстві Барбула Павла, Муцинова Володимира та інших фігурантів судової справи.

Також, згідно зі Звітом про фінансовий стан ДП «Завод 410 ЦА», завод за період із 2013 по 2016 рр. включно, не мав жодних збитків.

“Актом від 21.09.2016 року ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства “Завод 410 Цивільної авіації” за період із 01.11.2013 по 01.07.2016 року порушень чи збитків від виконання договорів, що є предметом досудового розслідування не встановлено”, – йдеться в цьому звіті.

У 2009-му році Україна підписала з Індією контракт на модернізацію 102-х літаків “АН-32”. Виконавцем робіт було державне підприємство “Завод 410 Цивільної авіації”. Вартість контракту складає понад 400 мільйонів доларів. За допомогу в реалізації контракту з 2009-го року на всіх етапах 20% від вартості робіт отримувала компанія-посередник – Global Marketing SP LTD. Саме тоді, згідно з висновками експертів, з'явилися зобов'язання за договором між ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" та Global Marketing SP LTD.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram