ГоловнаЕкономікаБізнес

​Власник авіакомпанії Virgin Atlantic готовий закласти острів на Карибах для її порятунку

Британський перевізник може збанкрутувати без держпідтримки.

Фото: virgin.com

Британський мільярдер Річард Бренсон пообіцяв закласти острів Некер на Карибах, щоб отримати урядову допомогу розміром 500 млн фунтів для авіакомпанії Virgin Atlantic.

Про це йдеться в блозі Бренсона на сайті Virgin.

Фото: EPA/UPG

"Реальність цієї безпрецедентної кризи полягає в тому, що багато авіакомпаній по всьому світу потребують державної підтримки, і багато хто вже її отримав. Ми зробимо все від нас залежне, щоб авіакомпанія продовжила працювати, але нам буде потрібна державна підтримка", - написав мільярдер.

У п'ятницю The Financial Times повідомила, що першу заявку Virgin Atlantic на держпідтримку відхилили, порадивши спершу пошукати гроші в інших місцях.

Але Бренсон наголосив, що він просить не про подачку, а про позику. "Це буде комерційний кредит, а не безкоштовні гроші, і авіакомпанія поверне їх", - пообіцяв він. Бренсон зазначив, що острів Некер може стати заставою під цей кредит.

Мільярдер також заявив, що незважаючи на величезні статки, у нього немає вільних грошей, щоб самому допомогти Virgin Atlantic. "Я бачив багато коментарів про мій капітал, але його рахували, виходячи з вартості бізнесу Virgin по всьому світу перед кризою, це не готівкові гроші, готові до зняття в банку", - зазначив Бренсон.

Virgin Atlantic була заснована Бренсоном в 1989 році, він досі залишається її основним акціонером з часткою 51%. Решта 49% належать американському перевізнику Delta.

Нагадаємо, що на початку березня у Великій Британії збанкрутувала регіональна авіакомпанія Flybe.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram