ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін збільшив кредитний ліміт за програмою "5-7-9%" до 3 млн гривень

Збільшується коло потенційних одержувачів кредиту.

Кабмін збільшив кредитний ліміт за програмою "5-7-9%" до 3 млн гривень
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів вніс зміни в порядок надання фінансової підтримки малого бізнесу за програмою "Доступні кредити 5–7–9 %".

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Уряд розширив коло потенційних одержувачів кредиту, збільшивши максимальний річний дохід бізнесу з 50 млн до 100 млн гривень. Також збільшується максимальна сума кредиту з 1,5 млн гривень до 3 млн гривень.

По-третє, розширюється перелік цілей, на які можна брати кредит. Тепер це також покупка нежитлової нерухомості без права передачі в користування третім особам; покупка франшизи; поповнення оборотних коштів у розмірі до 25 % від загальної вартості інвестиційного проєкту.

У програмі "5–7–9 %" зможе взяти участь бізнес у якого вже є кредити.

Також вводиться пільгова ставка 3 % на кредити, метою яких є виробництво лікарських засобів, медичних виробів або медобладнання, а також на поповнення оборотних коштів для виплати зарплати, сплати оренди, компослуг і т.п.

Отримати гроші за пільговою ставкою можна буде протягом карантину і 90 днів після його скасування. Держава також готова надати 9-місячну відстрочку на повернення цих грошей.

Кредити за новими правилами малий бізнес зможе отримати після внесення радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до програми "Доступні кредити 5–7–9" і поновлення угод Фонду з банками, які надають кредити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram