ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк виділив Україні $135 млн на медицину і протидію коронавірусу

Кошти надаватимуться як додаткове фінансування.

Світовий банк виділив Україні $135 млн на медицину і протидію коронавірусу
Фото: ABS-CBN News

Світовий банк надасть Україні $135 млн на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидії епідемії коронавірусу COVID-19.

Таке рішення ухвалено під час переговорів офіційних делегацій України та Світового банку, повідомляє Національна служба здоров'я у фейсбуці.

"Україна отримає 135 млн доларів США від Світового банку на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидії епідемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Із загальної суми коштів передбачено: $50 млн доларів - для поповнення держбюджету за результатами впровадження реформи системи охорони здоров'я і зміцнення потенціалу Нацслужби здоров'я; $35 млн доларів на заходи із посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії COVID-19; $45 млн доларів - на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу під час інсультів у регіонах України.

"Кошти надаватимуться як додаткове фінансування проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", який впроваджується Міністерством охорони здоров'я України за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, про те, що Світовий банк збирається виділити Україні $135 млн на медицину, повідомив на початку квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

10 квітня повідомлялося, що Світовий банк виділив Україні $50 млн для підтримки вразливих верств населення у період епідемії коронавірусу. Зазначалося, що за рахунок цих коштів на час карантину підвищать розмір субсидії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram