ГоловнаЕкономікаБізнес

Lufthansa втрачає мільйон євро кожну годину через коронавірус

Одна з найбільших авіакомпаній Європи боїться за своє існування.

Lufthansa втрачає мільйон євро кожну годину через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Німецька авіакомпанія Lufthansa, один із найбільших європейських перевізників, втрачає мільйон євро кожну годину через коронавірус.

Про це сказав генеральний директор компанії Карстен Шпор у відеозверненні до співробітників компанії, пише CNN.

Він повідомив підлеглим, що пандемія є "найбільшою проблемою в нашій історії" й що Lufthansa "бореться за своє майбутнє". Через пандемію коронавірусу пасажиропотік Lufthansa скоротився з 350 тисяч осіб у день до менш ніж 3 тисяч.

"Отже, ми втрачаємо 1 мільйон євро нашого запасу ліквідності щогодини – вдень і вночі, тиждень за тижнем і, можливо, місяць за місяцем", – сказав Шпор.

Lufthansa, яка володіє національними перевізниками в Німеччині, Швейцарії, Австрії та Бельгії, увійшла в кризу з фінансовими резервами понад 4 мільярдів євро, але, за оцінкою гендиректора, впорається тільки за державної підтримки.

За його словами, 7000 співробітників Lufthansa охоплять заходи щодо скорочення витрат, 1400 з них працюють у бюджетній дочірній компанії групи Germanwings, яка незабаром припинить свою діяльність.

Нагадаємо, що різке скорочення перевезень уже почало призводити до банкрутств авіакомпаній. Першою жертвою коронавірусу стала британська авіакомпанія Flybe.

Повністю припинив польоти один із найбільших лоукостерів EasyJet.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram