ГоловнаЕкономікаДержава

Відремонтована траса Решетилівка-Дніпро скоротить час в дорозі з Дніпра до Києва до 5 годин, - Голик

Роботи закінчаться в цьому році.

Відремонтована траса Решетилівка-Дніпро скоротить час в дорозі з Дніпра до Києва до 5 годин, - Голик
Юрий Голик

Найбільш масштабним дорожнім будівництвом в Україні у 2020 році стане будівництво траси Н-31 Решетилівка-Дніпро. Ця дорога фактично з’єднує Схід і Захід держави, і після завершення робіт якісне покриття з’єднає такі міста, як Маріуполь, Дніпро, Київ і Львів.

Будівництво траси Решетилівка-Дніпро включене до Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським, повідомив у Facebook Юрій Голик.

Спершу планувалося, що роботи на цій автодорозі триватимуть ще декілька років. За дорученням Президента будівництво траси, яке відбувається фактично з нуля, закінчиться в рекордні терміни – уже цього року. Зараз для цього у двох областях – Полтавській та Дніпропетровській – працюють одразу декілька підрядних компаній.

На території Полтавської області траса буде бетонною. У Дніпропетровській – асфальтною. Планується, що час в дорозі із Києва до Дніпра скоротиться до 5 годин.

Раніше Юрій Голик розповів, що цьогоріч ідеологія роботи «Укравтодору» зводиться до фрази «Зшити країну», тому всі дороги, заплановані до ремонту, робляться одночасно.

На будівництво та капітальний ремонт доріг «Укравтодор» отримає у 2020 році орієнтовно 85 млрд гривень, ще 22 млрд із Дорожнього фонду отримають облдержадміністрації на дороги місцевого значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram