ГоловнаЕкономікаБізнес

Вітренко повідомив про підготовку нових претензій до "Газпрому" на $17,3 млрд

Топменеджер не підтвердив чутки про відставку.

Вітренко повідомив про підготовку нових претензій до "Газпрому" на $17,3 млрд
Фото: facebook/Новое Время

Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що його команда підготувала нові претензії до "Газпрому" на суму 17,3 мільярда доларів.

Про це йдеться у фейсбуці Вітренка у відповідь на повідомлення ЗМІ про його можливу відставку.

"Моя головна відповідальність як виконавчого директора - це відносини з "Газпромом". Власне з ним в грудні минулого року від імені "Нафтогазу" я підписав контракт про транзит із гарантованим доходом 7,2 млрд доларів. Тепер цей контракт потрібно виконувати і робити так, щоб він не зірвався, і щоб Газпром не був звільнений від обов'язку сплатити нам ці 7,2 млрд", - написав він.

"Крім цього, моя команда чітко сформулювала і представила на узгодження спостережній раді "Нафтогазу" додаткові «питання» до "Газпрому" на суму ще 17,3 млрд доларів. У разі узгодження - попереду також багато роботи", - заявив Вітренко.

Нагадаємо, що в грудні 2019 року "Нафтогаз" і "Газпром" за посередництва представників Європейського союзу домовилися про продовження транзиту газу через територію України. Домовленість включає угоду про врегулювання, що передбачає відкликання всіх арбітражних і судових позовів один проти одного, за якими не прийнято остаточних рішень.

Але вже в січні Вітренко повідомив, що "Нафтогаз" подасть оновлені позови до Росії за активи в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram