ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов за рік втратив 600 позицій в списку Forbes

Шість українців увійшли до щорічного рейтингу мільярдерів.

Ахметов за рік втратив 600 позицій в списку Forbes
Фото: пресс-служба

Шість українських бізнесменів увійшли до щорічного рейтингу мільярдерів за версією американського журналу Forbes, який був оприлюднений у вівторок.

Найвище місце в ньому традиційно займає власник групи СКМ Ринат Ахметов. Однак цьогоріч його активи журналісти оцінили рекордно низько – усього в $2,4 млрд (в торішньому рейтингу було $6 млрд), що опустило його на 875 місце у свіжому рейтингу (в торішньому рейтингу було 272-ге).

Другим серед українців став власник "Інтерпайпу" Віктор Пінчук. Його активи зараз оцінюються в $1,3 млрд, він є на 1613 місці.

Співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов з $1,2 млрд перебуває на 1730 місці, а основний акціонер "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк з $1,1 млрд – 1851-й.

Другий співвласник "Привату" Ігор Коломойський і власник Ferrexpo Костянтин Жеваго з $1 млрд ділять 1990 рядок у рейтингу Forbes.

У порівнянні з минулим роком зі списку Forbes вилетів власник "Смарт-холдингу", нардеп Вадим Новинський.

Очолюють рейтинг власник Amazon.com Джефф Безос ($ 113 млрд), засновник Microsoft Білл Гейтс ($ 98 млрд) і президент Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно із сім'єю ($ 76 млрд).

Наймолодший мільярдер – модель, світська левиця Кайлі Дженнер ($ 1 млрд), вона володіє лінією косметики Kylie Cosmetics. Найстаршим мільярдером у списку Forbes є сінгапурський підприємець Чан Юн Чун (Chang Yun Chung). Йому 101 рік, він займає в рейтингу 1851 місце. Журнал оцінює його статки у $ 1,1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram