ГоловнаЕкономікаДержава

У квитанціях за гарячу воду і тепло з'явився новий платіж

Доведеться окремо платити за обслуговування лічильників.

У квитанціях за гарячу воду і тепло з'явився новий платіж
Фото: vesti-ukr.com

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" попередило киян, що в рахунках на оплату житлокомпослуг за березень з'явився новий платіж - за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води.

Про це йдеться на сайті підприємства.

Середній розмір платежу становитиме 30 гривень за квартал. Він залежить від типу лічильника, планових витрат на його обслуговування (огляд, опломбування, періодична повірка, ремонт), кількості квартир у будинку.

"Вартість зазначеної послуги, відповідно до закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», була виключена з тарифу на опалення і гарячу воду і вказуватиметься в рахунках окремо. Це нововведення запроваджено в усіх містах України законом «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII. Закон виключає витрати на встановлення, перевірку та ремонт будинкових приладів обліку з тарифу", - повідомили в "Київтеплоенерго".

Нагадаємо, закон було розроблено з метою імплементації низки статей Директиви 2012/27 / ЄС про енергетичну ефективність. Це виконання взятих Україною зобов'язань перед Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram