ГоловнаЕкономікаДержава

ДПС: За січень-березень надходження ПДВ зросли на 7,6 млрд грн

Це, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

ДПС: За січень-березень надходження ПДВ зросли на 7,6 млрд грн
Фото: dp.sfs.gov.ua

У першому кварталі 2020 року при незмінній базі оподаткування надходження податку на додану вартість (ПДВ) до держбюджету зросли на 7,6 млрд грн порівнюючи з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє ДПС на своїй сторінці у Facebook.

Як зауважили у відомстві, це означає, що завдяки якісному адмініструванню й нульовій толерантності до мінімізаторів та «схемщиків» ДПС додатково забезпечує бюджету понад 2 млрд грн щомісяця порівнюючи з І кварталом 2019 р.

«При збільшенні бази оподаткування (обсягу оподаткованих операцій) в 1 кварталі 2020 року до відповідного періоду 2019 року лише на 0,36 %, задекларовані до сплати суми ПДВ зросли на 15,4 %. У грошовому еквіваленті – це +7,6 млрд грн (без врахування платників: НАК "Нафтогаз України", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртрансгаз", ПАТ "Укрнафта", ТОВ "Оператор ГТС України")», – говориться в повідомленні.

Також у ДПС зазначили, що податкове навантаження (співвідношення нарахованих до сплати сум ПДВ до обсягу оподаткованих операцій) проти минулого року також зросло.

«У І кварталі 2020 року навантаження ПДВ становило 2,73 % (без врахування платників групи НАК "Нафтогаз України") проти 2,37 % у 1 кварталі минулого року», – підкреслили в податковій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що податкова служба виконала індикатив Мінфіну на І квартал із ПДВ на 101,7 %. Таким чином, бюджет додатково отримав 400 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram