ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ очікує прийняття "антиколомойського" закону і внесення змін до держбюджету

Фонд нагадав умови виділення допомоги Україні.

МВФ очікує прийняття "антиколомойського" закону і внесення змін до держбюджету
Йоста Люнгман
Фото: minfin.com.ua

Міжнародний валютний фонд очікує остаточного прийняття Верховною Радою "антиколомойского" закону про банки і внесення змін до держбюджету. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, передає РБК-Україна.

"МВФ вітає підтримку парламентом України в першому читанні законодавства, спрямованого на посилення основ реструктуризації банків і очікує його остаточного прийняття. Ми також очікуємо прийняття змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі дати відповідь на надзвичайні виклики, які виникли внаслідок COVID-19", - йдеться в заяві.

У той же час МВФ закликає владу продовжувати роботу зі Світовим банком для забезпечення ефективного, прозорого і конкурентоспроможного ринку землі.

Нагадаємо, 31 березня Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про неповернення колишнім власникам банків. Його також називають "антиколомойським" законом, оскільки його прийняття заборонить повернення Приватбанку колишньому власнику Ігорю Коломойському.

30 березня за законопроект Кабміну про внесення змін до держбюджету на 2020 рік не вистачило голосів. Позачергове пленарне засідання Верховної Ради може відбутися в найближчі середу або четвер.

Раніше глава МВФ Крісталіна Георгієва назвала дві умови для виділення грошей Україні. Це прийняття закону про неповернення банків колишнім власникам і проголосувати за ринок землі. При цьому вона повідомила, що сума нової кредитної програми може бути більша, ніж 5,5 млрд доларів, про які домовлялися в 2019 році.

2 квітня Зеленський висловив упевненість, що меморандум з МВФ буде підписано "в найближчі тижні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram