ГоловнаЕкономікаДержава

Уманський: Нефьодова вивели з "гри" і зробили "громовідводом"

Ексміністр фінансів розповів, чому хотів звільнити начальника Митниці.

Уманський: Нефьодова вивели з "гри" і зробили "громовідводом"
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Ексміністр фінансів Ігор Уманський в інтерв’ю LB.ua розповів, чому ініціював звільнення голови Митної Служби Максима Нефьодова до того, як сам був відправлений у відставку.

За словами Уманського, у боротьбі з контрабандою на митниці нічого не було зроблено.

«Макс, він такий, десь ідеаліст, намагається намалювати картинку світлого майбутнього – «нова митниця», усе таке. Проблема в тому, що є картинка світлого майбутнього, а є – реальність. І «контрабас» як ішов, так і йде. З митницею треба жорстко – крок вліво, крок вправо – розстріл», – зазначив ексміністр.

При цьому він підтвердив скарги глави ДМС на ігнорування його з боку начальників регіональних митниць.

«Він мені сам це сказав. Фактично, зізнався у своїй профнепридатності. Тобто Максу була відведена роль «фунта», який розповідає про реформу на митниці, а насправді там ситуація – за Януковича просто відпочивали. Я не став йому ставити просте запитання: «Якщо ти такий весь правильний і так далі, то чому в такій ситуації не напишеш заяву?». Тому що знаю на нього відповідь. Думаю, ви теж здогадуєтеся. Водночас не варто демонізувати Макса, проблема точно не в ньому. Його вивели з «гри» і зробили «громовідводом», а процесами кермували інші. У цьому його помилка», – вважає Уманський.

Нагадаємо, у червні 2019 року Максим Нефьодов виграв конкурс на посаду глави Державної митної служби, яка утворилася після поділу ДФС на митну і податкову служби. У жовтні глава Офісу президент Андрій Богдан дорікав Нефьодову щодо відсутності результатів роботи, глава Митниці рапортував про збільшення митних надходжень на 2,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram