ГоловнаЕкономікаДержава

Без підтримки зовнішніх міжнародних організацій "нам доведеться впасти в прірву дефолту", - Шмигаль

Прем'єр озвучив боргові зобов'язання України в 2020 році.

Без підтримки зовнішніх міжнародних організацій "нам доведеться впасти в прірву дефолту", - Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україні необхідно цього року погасити 3,5 млрд доларів зовнішніх боргів в еквіваленті і 5,5 млрд доларів - внутрішніх.

Без підтримки зовнішніх міжнародних організацій "нам доведеться просто впасти в прірву фінансового дефолту", сказав глава уряду під час телепередачі "Свобода слова".

"Те, що цього року ми повинні погасити певну кількість зобов'язань, 3,5 млрд доларів еквівалент зовнішніх зобов'язань, 5,5 млрд - внутрішніх зобов'язань. І враховуючи виклики, які стоять перед нами у зв'язку з пандемією коронавірусу, звичайно, ми насамперед повинні спрямовувати гроші на захист здоров'я і життя наших громадян, а не на погашення зовнішніх боргів. Тому без підтримки зовнішніх міжнародних організацій, для того щоб погасити зовнішні і внутрішні борги, нам доведеться просто впасти в цю прірву фінансового дефолту. Ми його не хочемо і не прогнозуємо такого варіанту", - сказав прем'єр.

Про небезпечні наслідки дефолту

Шмигаль додав, що затверджений новий макропрогноз є збалансованим, він розроблявся на підставі прогнозу Мінекономіки, Мінфіну і МВФ.

Нагадаємо, 30 березня на позачерговому засіданні Раді не вистачило голосів за законопроєкт Кабміну про внесення змін до держбюджету на 2020 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram