ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін пропонує скоротити фінансування судової системи майже на 200 млн грн

Скорочення може торкнутися Верховного, Конституційного, Антикорупційного судів і Вищої ради правосуддя.

Кабмін пропонує скоротити фінансування судової системи майже на 200 млн грн
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді скоротити фінансування судової системи на 195 млн 70 тис. грн. Відповідні пропозиції містяться в проєкті змін до державного бюджету на 2020 рік, що опинився в розпорядженні LB.ua.

У разі прийняття законопроєкту фінансування Верховного Суду скоротиться на 110 млн грн, Конституційного Суду - на 2 млн 482 тис. грн, Вищого антикорупційного суду - на 82 млн 234 тис. грн, Вищої ради правосуддя - на 354 тис. грн.

Водночас, бюджет Вищого суду з питань інтелектуальної власності, який тільки в лютому цього року був зареєстрований, пропонується збільшити на 6 млн 870 тис. грн. У підсумку він становитиме 10 млн 870 тис. грн.

Нагадаємо, раніше Державна судова адміністрація звернулася з листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням виділити 154 млн 900 тисю грн з резервного фонду державного бюджету або врахувати необхідність зазначеної суми під час підготовки змін до держбюджету на 2020 рік для придбання предметів захисту суддів, працівників апаратів судів та дезінфекції приміщень судів з метою запобігання поширенню коронавірусу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram