ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК заперечує завищення ціни на електроенергію у зоні Бурштинської ТЕС

Компанія заявила, що не визначає ціну на ринку "на добу вперед".

ДТЕК заперечує завищення ціни на електроенергію у зоні Бурштинської ТЕС
Фото: finance.obozrevatel.com

Енергохолдинг ДТЕК заперечує завищення ціни на електричну енергію у зоні Бурштинської теплоелектростанції на заході України.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Бурштинська ТЕС не визначає ціну на ринку "на добу вперед" у зоні Бурштинської ТЕС. Ціну визначають імпортери, які разом з іншими виробниками у лютому реалізували 97% електроенергії на цьому сегменті ринку. Тим часом, на частку Бурштинської ТЕС припало лише 3% від загального обсягу торгів", - йдеться у ньому.

У компанії зазначають, що кінцева ціна для споживачів істотно відрізняється від цін, які складаються на біржах у різних країнах.

"Так, в Словаччині, Румунії і Угорщині кінцева ціна для промислових споживачів є більш ніж 1,5-2 рази вища за ціну для промисловості у торговельній зоні Орловського енергоострова. Зокрема, ціна у Словаччині становить 154 євро/МВт-год, у Румунії - 116 євро/МВт-год, Угорщині - 121 євро/МВт-год. Тимчасом український промисловець у зоні Бурштинської ТЕС платив - 75-85 євро/МВт-год з ПДВ за базовий графік навантаження", - повідомили у ДТЕК.

Нагадаємо, напередодні видання "Наші гроші" повідомило, що компанія Ріната Ахметова продає Західній Україні електроенергію на 75% дорожче за ціни у сусідній Словаччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram