ГоловнаЕкономікаБізнес

У Великобританії збанкрутувала велика регіональна авіакомпанія Flybe

Фінансові проблеми перевізника посилив спалах коронавірусу.

У Великобританії збанкрутувала велика регіональна авіакомпанія Flybe
Фото: EPA/UPG

Найбільша регіональна авіакомпанія Європи Flybe 5 березня припинила всі польоти через фінансові проблеми.

Як повідомляє BBC, перевізник повідомив, що частково причиною банкрутства став негативний вплив спалаху коронавірусу на попит в авіаперевезеннях. На сайті компанії пасажирів просять не приїжджати в аеропорт, якщо вони не купили квитки на інші рейси.

Голова Flybe Марк Андерсон заявив, що йому дуже шкода через цю ситуацію. У листі співробітникам авіакомпанії він зазначив, що всі докладені зусилля для порятунку виявилися безрезультатними. "Ми не змогли знайти реальне рішення", - визнав він.

Вихід Flybe з ринку призведе до погіршення транспортної доступності регіонів Великобританії. Наприклад, у Саутгемптоні авіаперевізник виконував 90% усіх рейсів.

Фінансові труднощі у авіакомпанії виникли кілька років тому, і на початку 2019 року її купив консорціум, у який входила Virgin Atlantic. За даними компанії, продовження польотів Flybe на рік обійшлося інвесторам у 135 млн фунтів стерлінгів. У січні 2020 року нові власники влили в авіакомпанію 30 млн фунтів стерлінгів, але не дочекалися допомоги від уряду Великобританії, на яку розраховували.

У 2019 Flybe перевезла 8 млн пасажирів. Як хаби вона використовувала другорядні аеропорти: Бірмінгем, Манчестер і Ексетер - і літала переважно на 78-місних регіональних турбогвинтових літаках Bombardier Q400.

Нагадаємо, що Flybe стала третьою великою авіакомпанією, яка припинила польоти за останній час після турецької Atlasglobal і італійської Air Italy.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram