ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін обмежив зарплати керівників державних компаній

За місяць вони можуть отримувати не більш ніж 1,250 млн гривень.

Кабмін обмежив зарплати керівників державних компаній
Фото: Lb.ua

Кабмін обмежив розмір зарплат для керівників підконтрольних державі підприємств до максимальних 1,250 млн гривень на місяць. Про це йдеться в постанові уряду №141 від 5 лютого.

Згідно з документом, місячний розмір зарплати керівника суб'єкта господарювання державного сектору економіки, який визначається в контракті, не повинен перевищувати 1 250 тис. гривень.

Також змінили порядок оплати послуг і компенсацій витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств і господарських товариств, у статутному капіталі яких понад 50% акцій належать державі.

Тепер члену наглядової ради виплачуватимуть додаткову винагороду за виконання ним функцій голови наглядової ради в розмірі 20% його річної винагороди, зазначеної в договорі.

Також Кабмін прив'язав максимально допустимий розмір базової місячної винагороди оплати послуг члена наглядової ради до чистого річного доходу від реалізації продукції. Тобто якщо дохід товариства становить до 1 млрд гривень на рік, то член наглядової ради цього товариства не може отримати винагороду, що перевищує 5 середньомісячних зарплат у галузі за квартал, у разі доходу 1-3 млрд гривень/рік - не більш ніж 10 зарплат, у разі доходу 3-10 млрд гривень/рік - не більш ніж 15 зарплат, 10-20 млрд гривень/рік - не більш ніж 18 зарплат, від 20 млрд гривень - до 22 зарплат.

Нагадаємо, в січні прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства сформулювати пропозиції перегляду зарплат топменеджерів і членів наглядових рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram