ГоловнаЕкономікаБізнес

Понад 10 країн заборонили імпорт української курятини через спалах пташиного грипу

МХП розраховує на швидке вирішення цього питання.

Понад 10 країн заборонили імпорт української курятини через спалах пташиного грипу
Фото: typepad.com

Понад 10 країн заборонили імпорт курятини з України через спалах пташиного грипу, зафіксований у січні. Про це повідомив агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) на фейсбуці.

Заборону ввели Японія, Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сінгапур, Кувейт, Саудівська Аравія та інші, повідомили в агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП).

Крім того, заборону на ввезення курятини з України анонсував Китай.

"Україна в цілому і підприємства групи МХП зокрема діють відповідно до міжнародних норм і стандартів. Україна ввела програму активного нагляду, яка повинна показати відсутність інфекції і відновити статус благополучної країни з погляду безпеки продукції", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з рішенням ЄС про встановлення правил зонування і регіоналізації для відновлення постачань м'яса птиці з України МХП розраховує на швидке вирішення цього питання.

"Ми впевнені, що дотримуючись європейського прикладу, інші країни відновлять імпорт української курятини найближчим часом", - вказали в компанії.

У МХП також зазначили, що, згідно з регламентом Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин (World Organisation for Animal Health), після виявлення пташиного грипу Україна повинна провести повну зачистку території, де виявили спалах, і оголосити тримісячний карантин. У цей час відбувається ретельне спостереження за територією і птицею. Після цього будь-яка країна може направити в Україну своїх представників з метою перевірки якості та ефективності вжитих країною заходів.

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що Україна може стати світовим лідером за темпами зростання виробництва м'яса птиці 2020 року.

Раніше міністр також повідомляв, що Україна увійшла у п'ятірку світових експортерів курятини. За його словами, Україну випереджали Бразилія, ЄС і Таїланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram