ГоловнаЕкономікаБізнес

Вітренко подав до суду через невиплату премії

"Нікого не лякаю, просто кажу, що є законний шлях захисту своїх інтересів".

Вітренко подав до суду через невиплату премії
Фото: UA: Перший

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко подав до суду через невиплату премії за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Про це він повідомив увечері 13 лютого в ефірі "UA:Перший".

"Якщо якісь чиновники або політики хочуть не виконувати закони, порушувати закони, зобов'язувати компанію не виконувати закони (а виплата зарплати - це закон), то тоді ми повинні захищати свої права. Я вже подав позов до суду. Я нікого не лякаю, просто кажу, що є законний шлях захисту своїх інтересів", - сказав він.

Вітренко розповів, що в позовній заяві вимагає виконання трудового договору. "Ця премія - це частина зарплати, вона прописана в моєму трудовому договорі, тому вона повинна бути сплачена до 30 грудня 2019 року", - сказав він.

Позов подано до Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, в 2018 році наглядова рада "Нафтогазу" вирішила передати на премії 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США). Тоді виплатили першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідала 1% від обсягу виграшу, визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік.

Гроші отримав 41 співробітник компанії з числа тих, хто прямо або опосередковано внесли значний вклад у досягнення цього результату. Зокрема, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримав $7,9 млн, а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $6 млн.

Решта премії мали виплатити після стягнення з "Газпрому" залишку виграшу. Тоді він становив 2,6 млрд доларів.

Гроші вдалося отримати тільки наприкінці 2019 року. За рахунок штрафних санкцій сума зросла до 2,9 млрд доларів, відповідно топменеджери отримають близько 29 млн доларів (близько 700 млн гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram