ГоловнаЕкономікаДержава

Бородянський пояснив, чому телеканал ATR залишився без фінансування

За словами міністра, виникли розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і Держказначейством.

Бородянський пояснив, чому телеканал ATR залишився без фінансування
Владимир Бородянский
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що кримськотатарський телеканал ATR не отримав фінансування з держбюджету, тому що виникли розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і Державним казначейством.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, зараз відомство перебуває в пошуку рішення.

"Для ATR передбачено державою 50 млн гривень фінансування. Міністерство культури, молоді та спорту відкрило асигнування на 8,4 млн гривень. Державне казначейство не провело цю операцію, тому що виявилися розбіжності у трактуванні закону про державні закупівлі між ATR і казначейством. Ми зараз перебуваємо у спільному пошуку рішення, чи можливо це рішення знайти швидко", - сказав Бородянський.

Нагадаємо, 10 лютого єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR перестав отримувати гроші з бюджету. У понеділок в ефірі телеканалу почали показувати порожню студію з фоновим написом "Save ATR".

У січні власник ATR Ленур Іслямов заявив, що телеканал недоотримав кошти з держбюджету, скоротив частину колективу і виробництво власних програм і може взагалі припинити мовлення.

З 1 квітня 2015 року ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Із 17 червня 2015 року ATR здійснює мовлення з Києва. Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов, він був одним з організаторів громадянської блокади півострова.

У 2016 році Верховна Рада дозволила спрямовувати кошти держбюджету на підтримку телеканалу ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram