ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Скористатися його послугами зможуть фермери, які мають до 500 га землі.

Кабмін створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві
Фото: sannews.com.ua

Кабінет Міністрів України створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Про це повідомили в Telegram прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Послугами Фонду зможуть скористатися "маленькі" фермери без кредитної історії. У бюджеті передбачено 240 млн гривень для формування статутного капіталу цього фонду.

"Він дасть доступ малим і середнім суб'єктам підприємництва (до 500 га) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення. Крім цього, мінімізуються ризики можливого неповернення кредитів", - повідомив Гончарук. Нагадаємо, раніше про створення такого фонду розповів міністр економрозвитку Тимофій Милованов. Він повідомив, що це дозволить людям, які працюють на землі, але не мають кредитної історії, подати заявки в банки, а держава зі свого боку гарантуватиме ризики, щоб банки могли видати кредити.

Однак, за словами Милованова, на допомогу зможуть розраховувати ті, хто матиме 500 га, можливо до 1000 га землі, а холдингам або великим господарствам, які мають десятки тисяч гектарів, її очікувати від держави не варто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram