ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" розрахував ціну на газ за новою методикою Кабміну

Попередня гарантована урядом ціна скасовується.

"Нафтогаз" розрахував ціну на газ за новою методикою Кабміну
Фото: vesti-ukr.com

У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" постачає газ в рамках спеціальних обов'язків (ПСО), становитиме 4,65 грн за кубометр.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Ціна вказана без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами. Повідомляється, що ця ціна на 25% менша, ніж у січні 2019 року.

Нова ціна розрахована "Нафтогазом" згідно з постановою Кабміну №17 від 24 січня 2020 року. Таким чином, Україна виконує зобов'язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням і конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу.

У "Нафтогазі" наголосили, що таким чином скасовується попередня гарантована урядом ціна.

"Оптова ціна 4,65 грн за 1 куб. м діятиме замість квартальної гарантованої ціни, яку "Нафтогаз" запропонував усім захищеним споживачам на період з січня по квітень 2020 року, а також раніше затвердженої місячної ціни на січень 5,5 грн за куб. м", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що нова знижена ціна газу буде застосовуватися автоматично для побутових споживачів, незалежно від того, яку ціну споживач вибрав раніше - квартальну або місячну.

Споживачам не потрібно нікуди звертатися або оформляти будь-які документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram