ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк почав приймати заявки на кредити 5-7-9% для малого бізнесу

Програма доступних кредитів стартує 1 лютого.

ПриватБанк почав приймати заявки на кредити 5-7-9% для малого бізнесу
Фото: Сергей Нужненко

ПриватБанк почав приймати заявки на програму пільгових кредитів у рамках нової державної програми стимулювання бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

Як інформує пресслужба банку, щоб стати учасником програми, досить мати рахунок у ПриватБанку і подати заявку на спеціальній сторінці сайту банку 5-7-9.pb.ua.

"У рамках програми українські підприємці можуть отримати кредит (або кілька кредитів) на розвиток бізнесу терміном до 5 років у розмірі до 1,5 млн грн (для всієї групи пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину кредитних відсотків - ставки складають від 5 до 9% річних залежно від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки", - йдеться в повідомленні.

Позики за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання і/або модернізацію основних засобів, а також об'єктів нерухомості і транспортних засобів, які будуть використовуватися в комерційних і виробничих цілях, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, у яких ведеться основна господарська діяльність (крім офісних приміщень).

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував, що програма доступних кредитів для бізнесу стартує 1 лютого 2020. Кредити планують видавати під такі ставки:

  • 5% річних - якщо виручка до 25 млн гривень і створюються як мінімум два робочих місця протягом першого кварталу;
  • 7% річних - для бізнесу з виручкою до 25 млн;
  • 9% річних - для бізнесу з виручкою до 50 млн.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет на 2020 рік" щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва".

Допомогу у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5,7 і 9% річних за кредитами в гривні буде надавати Фонд розвитку підприємництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram