ГоловнаЕкономікаДержава

Опозиція шокована заявою Гончарука про передачу "Укрзалізниці" в управління Deutsche Bahn

Депутат нагадала, що "УЗ" - це стратегічний об'єкт завбільшки з 5% ВВП України.

Опозиція шокована заявою Гончарука про передачу "Укрзалізниці" в управління Deutsche Bahn
Юлия Клименко
Фото: hubs.ua

Голова партії "Голос", ексзаступниця міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко прокоментувала заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про те, що в рамках меморандуму України з Deutsche Bahn "Укрзалізницю" планують передати в управління німецької компанії на 10 років.

Про це вона написала у фейсбуці.

"Мабуть, не тільки мене шокувала заява прем'єр-міністра України про передачу "Укрзалізниці" в управління Deutsche Bahn на 10 років. Як перша заступниця голови комітету інфраструктури я почула цю феєричну новину вперше просто в Давосі. Судячи з усього, прем'єр-міністр України не тільки не економіст, але й не юрист. Він не знає, що уряд самостійно не може передати "УЗ" в управління, тому що це стратегічний об'єкт завбільшки з 5% ВВП України", - підкреслила Клименко.

"Уряд, який бореться з корупцією, розповідає про прозорість і запрошує в Давосі інвесторів в Україну, під столом на таємних і неконкурентних умовах передає в управління найбільшу компанію України німецькій компанії, яка не є прибутковою і субсидується німецьким державним бюджетом у величезних розмірах - приблизно 12 млрд євро", - додала лідерка "Голосу".

Вона також нагадала, що "УЗ" не тільки здійснює вантажні та пасажирські перевезення, а й періодично возить танки і військову техніку на фронт.

Нагадаємо, 22 січня Мінінфраструктури та німецький Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю. Прем'єр Гончарук запевнив, що Україна повністю збереже за собою контроль над "УЗ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram