ГоловнаЕкономікаДержава

Україна розмістила 10-річні облігації на 1,25 млрд євро під 4,375% річних

На піку заявок попит з боку інвесторів перевищив пропозицію майже в 7 разів.

Україна розмістила 10-річні облігації на 1,25 млрд євро під 4,375% річних

Україна оголосила про випуск нових 10-річних єврооблігацій в євро. На нові єврооблігації будуть нараховуватися відсотки за ставкою 4,375% річних.

Залучені кошти будуть спрямовані на фінансування державного бюджету, інформує Офіс президента.

Згідно з повідомленням, Україна залучила 1,25 млрд євро. У розміщенні взяли участь понад 350 фондів. На піку заявок попит з боку інвесторів перевищив пропозицію майже в 7 разів.

"Це найнижча процентна ставка на єврооблігації, що є безперечним результатом складних структурних реформ, які відбулися з ініціативи президента України, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів зокрема", - зазначили на Банковій.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України анонсувало випуск 10-річних єврооблігацій. BNP Paribas, J. P. Morgan і Raiffeisen Bank International виступили спільними лід-менеджерами для організації глобального конференц-дзвінка з інвесторами 22 січня. Обсяг випуску в міністерстві не повідомили.

У середині червня 2019 року Україна розмістила на зовнішньому ринку запозичень випуск 7-річних єврооблігацій на 1 млрд євро під 6,75% річних. Це був перший за останні 15 років суверенний випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на них перевищив пропозицію в 6 разів.

Нагадаємо, на початку грудня 2019 року Міністерство фінансів знизило середньозважену ставку прибутковості за облігаціями внутрішньої державної позики, номінованим у доларах, до 3,88%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram