ГоловнаЕкономікаДержава

Білорусь має намір закуповувати 30% нафти через Україну, - Лукашенко

30-40% Білорусь планує купувати у РФ.

Білорусь має намір закуповувати 30% нафти через Україну, - Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь планує 30% нафти закуповувати через Україну. Про це білоруський лідер повідомив на нараді з питань підвищення ефективності реалізації нафтопродуктів на експорт, передає агентство БелТА.

"Зараз у повному обсязі альтернативи немає постачанням російської нафти. Але як ми домовлялися, диверсифікуватися нам треба. Треба йти до того, що 30-40% ми будемо купувати в Російської Федерації. Відсотків 30 ми повинні з Балтики завозити і відсотків 30 через Україну - перевірений вже шлях. Можливо, Казахстан зможе поставити нам нафту, якщо Росія погодиться із цим. Дивно: наш союзник не дає згоди на постачання нафти від нашого іншого союзника", - розповів Лукашенко.

За його словами, ускладнюються економічні умови, в яких доводиться працювати Білорусі. «Через введення Російською Федерацією податкового маневру неминуче знижуються доходи республіканського бюджету, погіршується ефективність роботи наших нафтопереробних заводів. НПЗ зіткнулися з проблемою фінансування поточної діяльності і, що важливо, своїх інвестиційних програм, спрямованих на розвиток виробництва», - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, 31 грудня Лукашенко провів нараду з керівництвом нафтохімічного комплексу і доручив завершити переговори з Росією про нафту і почати постачання з альтернативних джерел.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram