ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський підписав закон про Фонд розвитку підприємництва

Виділяють 2 млрд на запуск програми кредитів під 5, 7 і 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Зеленський підписав закон про Фонд розвитку підприємництва
Фото: depositphotos.com\AndreyPopov

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет на 2020 року" щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва". Про це повідомили в Офісі президента України.

Передбачається виділення 2 млрд гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 і 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

"Програма дасть можливість малим і середнім підприємцям відкрити свою справу і створити тисячі робочих місць уже 2020 року", - заявили в ОПУ.

Фонд розвитку підприємництва буде надавати допомогу у вигляді компенсації відсоткової кредитної ставки до рівня 5,7 і 9% річних у гривнях. Відсоток залежить від розміру і виду бізнесу. Крім того, підприємцям МСБ даватимуть часткові гарантії на кредити, якщо їм не вистачає застави.

Нагадаємо, 14 січня 2020 року Верховна Рада підтримала цей законопроєкт і направила 2 млрд гривень у Фонд розвитку підприємництва.

Він є однією зі складових реалізації ініціативи президента Володимира Зеленського – програми "5-7-9" для підтримки малого і середнього підприємництва, яка повинна запрацювати з 1 лютого 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram