ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві влаштували обшуки в магазинах "Конфіскат"

Під виглядом конфіскату продають фальсифікат і, можливо, контрафакт.

У Києві влаштували обшуки в магазинах "Конфіскат"
Фото: 24tv.ua

Співробітники поліції Києва і столичного управління Фіскальної служби у вівторок, 21 січня, прийшли з обшуками в мережу магазинів "Конфіскат". Слідчі дії проводять за 17 адресами в рамках провадження згідно з ч. 3 ст. 229 - незаконне використання бренда.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

За версією слідства, через торгову мережу продають фальсифіковані товари (одяг, взуття, сумки), марковані відомими світовими брендами.

"Крім того, наявність та реалізація фальсифікованої продукції, якої офіційно не ввозили в Україну, може свідчити про її контрафактне виробництво в Україні або ввезення в Україну з приховуванням від митного контролю або взагалі поза ним", - заявили в прокуратурі.

Назва торгової мережі в повідомленні не наводиться, але його проілюстрували кадром із недавнього сюжету "24 каналу" про магазини конфіскату.

Нагадаємо, що магазини, де нібито продають конфіскований одяг, взуття та косметику, насправді торгують товарами з Китаю та Туреччини. Справжній конфіскат продають на електронних аукціонах держпідприємства СЕТАМ (Система електронних торгів арештованим майном) і зберігають на складах цієї компанії.

У 2017 році журналісти LB.ua побували на складах київського СЕТАМ, куди в основному привозять митний конфіскат і арештоване судом майно боржників із Києва та Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram