ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Risoil перемогла в концесійному конкурсі за Херсонський морпорт (оновлено)

Про передачу в концесію офіційно повідомив Олексій Гончарук.

Компанія Risoil перемогла в концесійному конкурсі за Херсонський морпорт (оновлено)
Фото: seaport.kherson.ua

Компанія "Рісойл-Херсон" перемогла в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП "Херсонський морський торговельний порт".

Про це пише Latifundist.

За словами співзасновника компанії RISOIL S.A. Шота Хаджішвілі, найближчим часом про перемогу буде оголошено офіційно, після чого в компанії поділяться деталями та планами концесії.

Компанія "Рісойл-Херсон" - консорціум компанії "Петро ойл енд кемікалс" (Georgian Industrial Group) і RISOIL S.A. (Швейцарія). Частка грузинської групи становить 60%, швейцарської - 40%.

Компанія Risoil S.A. заснована в 2000 році в Женеві. Основними напрямами її діяльності є: забезпечення логістики олії, насипних і генеральних вантажів у портах Чорного моря; продаж і виробництво рослинних олій; торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах; зберігання і переробка агропромислових продуктів.

Термінали Risoil працюють у порту Чорноморськ, здійснюючи перевалку зернових і олій. Також до активів компанії належить "Морський технічний центр", який спеціалізується на наданні комплексних послуг з перевалки контейнерів і навалювальних вантажів.

Оновлення. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук офіційно повідомив про передачу Херсонського морського торгового порту в концесію "Рісойл-Херсон". Переможець інвестує близько 300 мільйонів гривень і вкладе понад 18 млн у місцеву інфраструктуру.

Нагадаємо, в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП "Херсонський морський торговельний порт" брали участь чотири компанії.

3 жовтня минулого року Верховна Рада прийняла закон про концесію. Концесія є формою державно-приватного партнерства, в рамках якого інвестор на платній основі отримує право на будівництво об'єкта або управління ним. При цьому операційний ризик перекладається на інвестора, йому не гарантується окупність інвестицій або витрат. Дохід від користування йде інвестору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram