ГоловнаЕкономікаДержава

Україна впала в рейтингу інноваційних економік Bloomberg

За рік держава втратила відразу три позиції.

Україна впала в рейтингу інноваційних економік Bloomberg
Фото: transkarpatia.net

Україна втратила три позиції порівняно з минулим роком у рейтингу інноваційних економік світу і посіла 56 із 60 місць. Лідеркою стала Німеччина, якій вдалося "посунути" на другу позицію Південну Корею, яка обіймала перше місце шість років поспіль.

Сінгапур виріс на три пункти і посів третє місце, йдеться в рейтингу Bloomberg. Також у топ 5 увійшли Швейцарія, позиція якої залишилася без змін, і Швеція (+2 місця).

"Щорічний Індекс інновацій Bloomberg аналізує десятки критеріїв, використовуючи сім показників, включаючи витрати на дослідження і розробки, виробничі потужності та концентрацію високотехнологічних публічних компаній. Рейтинг пролив світло на здатність країн до інновацій, що є ключовою темою Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, який пройде 21-24 січня", - повідомили в агентстві.

Найпозитивніший стрибок зробила Словенія, яка за рік піднялася на десять позицій і посіла 21 місце. Найдужче, на п'ять позицій, опустилася Нова Зеландія.

Фото: bloomberg.com
Фото: bloomberg.com
Фото: bloomberg.com

Нагадаємо, раніше Україна опустилася в рейтингу наймогутніших країн за підсумками 2019 року за версією американського журналу U. S. News & World Report.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram