ГоловнаЕкономікаДержава

На ремонт доріг додатково залучать 20 млрд грн, - радник прем'єр-міністра Юрій Голик

Напередодні уряд затвердив стратегію розвитку дорожньої галузі на поточний рік. Згідно з планом, буде відремонтовано 4 тисячі км доріг по всій країні.

На ремонт доріг додатково залучать 20 млрд грн, - радник прем'єр-міністра Юрій Голик

Верховна Рада схвалила залучення кредитних коштів для збільшення фінансування ремонту автодоріг у 2020 році. Результати голосування прокоментував у Facebook радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

«Учора писав про затвердження Кабінетом Міністрів переліку доріг для ремонту в цьому році на загальну суму 32 млрд грн у рамках Дорожнього фонду і зазначив, що це лише перший «транш» на приведення доріг до ладу.

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за основу і в цілому два закони - 2660 і 2661 - які дозволяють "Укравтодору" залучити ще 20 млрд грн на ремонт доріг», - повідомив Голик.

Прийняті закони дають можливість залучати під державні гарантії кредитні кошти комерційних банківських структур. Це дозволить ефективно фінансувати розвиток дорожньої галузі України і виконувати ремонтно-будівельні роботи на автомобільних дорогах загального користування, йдеться в тексті закону.

Напередодні уряд затвердив стратегію розвитку дорожньої галузі на поточний рік. Згідно з планом, буде відремонтовано 4 тисячі км доріг по всій країні.

«Але і це ще не все. Будуть ще хороші новини», - пообіцяв Голик.

Раніше радник голови уряду Юрій Голик повідомляв про те, що президент Володимир Зеленський підписав закони, які відкривають шлях до інвестицій у дорожню галузь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram