ГоловнаЕкономікаДержава

Усе готово до початку «Великого будівництва», - радник прем'єра Юрій Голик

Радник прем'єр-міністра опублікував фото техніки.

Тисячі одиниць техніки, сотн і асфальто-бетонних заводів по всій Україні вже готові до старту так званого «Великого будівництва», оголошеного в кінці 2019 року президентом Володимиром Зеленським. Про це пише РБК-Україна з посиланням на фейсбу к радник а прем'єр-міністра Юрія Голика.

«В очікуванні сезону і початку Великого будівництва. Трохи дорожньо-будівельної техніки, яка обслуговує один окремо взятий асфальтний завод, однієї окремо взятої компанії. Заводів таких і таких компаній - кілька сотень. І будуть ще. Усі на старті», - пише Голик і публікує фото техніки.

Під «Великим будівництвом» мається на увазі будівництво в усіх регіонах України сотень шкіл, дитсадків, стадіонів, а також капітальний ремонт і будівництво тисяч кілометрів доріг.

Юрій Голик, який в уряді курирує будівництво інфраструктурних об'єктів, є також радником г о л о ви Укравтодору. Нещодавно Голик повідомляв, що підхід до ремонтних і будівельних дорожніх робіт кардинально зміниться. Дороги більше не будуть ремонтуватися частково, проєкти будуть виконуватися повністю і, за можливістю, протягом року.

Приклад ефективності цієї концепції був продемонстрований в минулому році, коли менш ніж за три місяці були капітально відремонтовані 130 км траси Запоріжжя-Маріуполь.

Голик підготував також великий перелік рекомендацій для будівельників і контролюючих органів, дотримуючись яких вдасться уникнути неякісного виконання робіт під час будівництв а шкіл, садочків і стадіонів.

Ці рекомендації були складені за власним досвід ом управління проєктами в Дніпропетровській області, де у 2015-2019 роках Голик був радником губернатора і також курирував інфраструктуру. За 4 роки в області було успішно реалізовано більше ніж 2000 проєктів.

Нагадаємо, напри кінці 2019 року парламент значно спростив доступ комерційних компаній до виконання державних замовлень на будівництво об'єктів інфраструктури. Зокрема, була введена норма середньострокового планування, зменшене документальне навантаження на підрядників і оптимізована система ціноутворення в дорожній галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram