ГоловнаЕкономікаФінанси

Верховний Суд підтвердив законність закриття банку "Михайлівський"

Банкрутство банку було одним з найскандальніших за останні роки.

Верховний Суд підтвердив законність закриття банку "Михайлівський"
Фото: 112.ua

Верховний Суд 24 грудня підтвердив законність рішення Національного банку закрити банк "Михайлівський" як неплатоспроможний.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Касаційна скарга колишнього власника банку ТОВ "Екосіпан" залишилася без задоволення, а постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 7 серпня 2017 року - без змін.

Нагадаємо, банк "Михайлівський" належав власнику мережі "Ельдорадо" Віктору Поліщуку. Заклад було створено влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука.

23 травня 2016 року НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним. Реальна вартість активів банку становила усього 138 млн гривень, хоча на папері вони становили 5,1 млрд гривень.

Банкрутство банку стало одним із найскандальніших в Україні, тому що переважна частина його клієнтів насправді через офіси банку вкладали кошти у компанії ТОВ "Індивідуальний розрахунковий центр" (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр" за договором фінансової позики. Вклади клієнтів фінансових компаній відповідно до законодавства України не гарантуються, і вкладники довгий час не могли отримати компенсації.

В результаті під тиском Верховна Рада прийняла спеціальный закон, щоб вкладники "Михайлівського" теж отримали гроші від держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram