ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" анонсувала реконструкцію київського вокзалу

До Південного вокзалу прибудують висотку.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" анонсувала масштабну реконструкцію Центрального залізничного вокзалу в Києві.

"Сучасний, зручний, без хаотично запаркованих автомобілів і стихійної торгівлі. Таким я бачу Центральний залізничний вокзал у Києві. Його редевелопмент починаємо зсередини. Уже в найближчі кілька місяців плануємо через систему Prozorro максимально відкрито вибрати партнера, який візьме в оренду торгові площі на Центральному, Південному вокзалі і конкорсі (понад 10 тис. квадратних метрів)", - наведено в повідомленні пресслужби "Укрзалізниці" слова голови правління Євгена Кравцова.

За його словами, протягом реконструкції будуть ліквідовані торгові точки, які заважають пасажирам чи просто мають непривабливий вигляд. Зручні і невикористовувані площі, такі як багажне відділення, будуть комерціалізовані. Новий орендар повинен буде вкласти в них близько 70 млн гривень.

За рахунок цієї реформи заплановано всемеро збільшити доходи вокзалу, який з початку 2019 року приніс 87 млн гривень збитків.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

На наступному етапі "Укрзалізниця" планує реконструювати привокзальні площі і згодом частину площ передати в концесію. Також на базі залізничного вокзалу має з'явитися торгово-розважальний центр. "До кінця року ми публічно представимо на обговорення громадськості всі етапи масштабної реконструкції", - заявив Кравцов.

На оприлюднених ним рендерах видно, що ТРЦ у вигляді висотної будівлі може з'явитися на площі біля Південного вокзалу.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Нагадаємо, 2018 року на Центральному вокзалі в Києві сталося 1200 злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram