ГоловнаЕкономікаДержава

США відреагували на нову угоду України і МВФ

Виділений транш може зіграти важливу роль в економіці держави.

США відреагували на нову угоду України і МВФ
Фото: publika.md

США привітали Україну з укладенням нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Очікується, що виділені кошти відіграють важливу роль в українській економіці. Відповідний текст було розміщено в Twitter Посольства США в Києві

"Вітаємо Україну і МВФ з досягненням домовленостей на робочому рівні щодо нової програми допомоги. Успішна програма МВФ має вирішальне значення для економічного зростання України та військової оборони", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що йдеться про нову трирічну кредитну програму розширеного фінансування на $5,5 млрд. Вона замінить нинішню 14-місячну програму stand-by (SBA) на $3,9 млрд. Угода про нову програму співпраці ще підлягає затвердженню керівництвом Фонду та Виконавчою радою. Попередню програму МВФ для України було прийнято в грудні 2018 року. Україна отримала за нею єдиний транш у розмірі $1,4 млрд.

Нову програму кредитування позитивно оцінили в Європейському Союзі. Посол ЄС в Україні Матті Маасікас вважав підписання угоди про співпрацю між Україною і МВФ своєчасним і висловив упевненість, що договір відкриє шлях до макрофінансової допомоги ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram