ГоловнаЕкономікаБізнес

КБ "Південне" показало концепт місячної бази

Українські вчені долучилися до проєкту поселення на Місяці.

КБ "Південне" показало концепт місячної бази
Фото: yuzhnoye.com

Конструкторське бюро "Південне" займається реалізацією програми зі створення місячної експериментально-промислової бази.

Про це йдеться на сайті бюро.

Своє бачення освоєння і дослідження Місяця українське підприємство представило в Токіо в рамках третього міжнародного симпозіуму асоціації "Місячне село" (Moon Village Association).

Про створення MVA було оголошено на Міжнародному астронавтичному конгресі в жовтні 2017 року в Аделаїді (Австралія). КБ "Південне" приєдналося до асоціації як інституційний член у 2018 році.

За цей час КБ сформувало можливий зовнішній вигляд місячної бази, попередньо визначило конфігурацію і необхідну інфраструктуру на різних етапах функціонування.

Узагальнено терміни реалізації проєкту, а також основні технічні характеристики розроблюваних систем: космічна транспортна система для доставки екіпажу та вантажів на поверхню Місяця і повернення на Землю, типові конструкції місячних модулів, засоби пересування по поверхні Місяця тощо.

Moon Village Association нараховує близько 150 членів з більш ніж 34 країн. Штаб-квартира Асоціації базується у Відні (Австрія).

Нагадаємо, в листопаді 2019 року повідомляли про розробку КБ "Південне" стрибаючого місячного лендера - посадкового апарата, здатного перелітати, який розроблено для досліджень поверхні Місяця і доставки туди корисного вантажу масою до 150 кілограмів. Після приземлення на Місяць апарат здатний на три стрибки до 20 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram