ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна вперше розмістила ОВДП в доларах під ставку менш ніж 4%

До держбюджету вдалося залучити понад 4,65 млрд гривень.

Україна вперше розмістила ОВДП в доларах під ставку менш ніж 4%
Фото: LB.ua

Міністерство фінансів знизило середньозважену ставку прибутковості за облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в доларах, до 3,88%.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

На аукціоні у вівторок, 3 грудня, Міністерство фінансів запропонувало інвесторам номіновані у гривні державні облігації з терміном обігу 3 місяці, 3 роки, а також цінні папери, номіновані в іноземній валюті з терміном обігу 1,2 і 2 роки.

"Україні вперше вдалося розмістити ОВДП в доларах під ставку менш ніж 4%. Завдяки ефективній політиці Міністерства фінансів з управління державним боргом, середньозважена дохідність 1,2-річних ОВДП, номінованих в доларах США, за підсумками аукціону становила 3,88% (знижена на 362 базисних пункти). Середньозважена прибутковість дворічних паперів, порівняно з попереднім аукціоном практично не змінилася і становила 4,08%", - зазначають в Мінфіні.

Фото: facebook.com/minfin.gov.ua

Загалом, за підсумками аукціону для фінансування державного бюджету було залучено 4,655 млрд грн (3-місячні ОВДП - 55,4 млн грн; 3-річні ОВДП - 3,09 млрд грн; 1,2-річні ОВДП, номіновані в доларах США - 18,8 млн грн; 2-річні ОВДП, номіновані в доларах США - 35 млн грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram