ГоловнаЕкономікаДержава

Україна недоотримала $35 млн військової допомоги США

Пентагон не називає причини затримок її відправлення.

Україна недоотримала $35 млн військової допомоги США
Фото: insidepro.com

Україна не отримала понад $35 млн з $400 мільйонів, виділених США у якості військової допомоги. Ці кошти призначалися для гранатометів, безпечного зв'язку і кораблів ВМС України, але так і не були надані Казначейством Штатів, пише Los Angeles Times з посиланням на документи зі звітом про витрати Пентагону.

Речник Пентагону підполковник Карла Глісон підтвердила, що ще 36 мільйонів доларів для України не перевели, хоч і планували, але відмовилася назвати причину затримки. Вона зазначила, що допомога надійде "протягом декількох наступних тижнів".

Раніше сенатори від партії демократів направили лист міністру оборони Марку Есперо, в якому наголосили на важливості прискорення виділення фінансової допомоги для України.

Нагадаємо, у США триває розслідування можливого тиску Дональда Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вважається, що він, вимагаючи старту розслідування в Україні справи проти свого головного опонента Джо Байдена і його сина Хантера, міг затримувати виділення військової допомоги.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Трамп доручив переглянути програму фінансування України в області безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів. 

Через місяць Адміністрація США зняла блокування 250 млн доларів, призначених для військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram