ГоловнаЕкономікаФінанси

Білл Гейтс очолив список найбагатших людей світу

Він обійшов торішнього лідера Джеффа Безоса.

Білл Гейтс очолив список найбагатших людей світу
Фото: www.zf.ro

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс посів перше місце в щорічному рейтингу найбагатших людей світу. Першу сходинку йому забезпечили його $110 мільярдів. Раніше найбагатшою людиною вважали голову Amazon.com Джеффа Безоса. Нині в рейтингу Bloomberg Billioners Index зі статком 109 мільярдів доларів він займає друге місце.

На третій позиції розташувався Бернар Арно - голова ради директорів французької транснаціональної компанії LVMH, яка виробляє різні предмети розкоші під брендами Christian Dior, Louis Vuitton і іншими. Статки Арно оцінили в 103 млрд доларів.

На четвертій сходинці з 86,6 млрд доларів розташувався відомий інвестор Воррен Баффет, на п'ятому місці - засновник Facebook Марк Цукерберг, у якого, згідно з рейтингом, $74,5 млрд.

Перемогу Білла Гейтса забезпечило зростання акцій Microsoft - вони подорожчали відразу на 48%, пише "Інтерфакс-Україна". Втрату лідерської позицій Безоса пояснили його розлученням, процес якого завершився влітку 2019. Його статки зменшилися на 16,2 млрд доларів, тоді як його колишня дружина розбагатіла і зайняла 24 місце в рейтингу Bloomberg Billioners зі статками 35 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram