ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко переоформляє Roshen на сина

У декількох компаніях у структурі корпорації Roshen змінився бенефіціарний власник в особі Порошенка молодшого.

Порошенко переоформляє Roshen на сина
Фото: Макс Требухов

Експрезидент і чинний нардеп Петро Порошенко почав переписувати кондитерський бізнес на старшого сина Олексія. Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на підтвердження корпорації Roshen.

Однак що стало причиною переоформлення, у пресслужбі фабрики не повідомили.

На сайті Центру протидії корупції також оприлюднили дані про те, що на 6 листопада бенефіціаром компанії ТОВ Центрально-Європейська кондитерська компанія (ЦЄКК) вказаний Олексій Порошенко - старший син експрезидента.

За інформацією "НВ", в Єдиному держреєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань зазначено, що контроль над ЦЄКК перейшов до Порошенка-молодшого в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., яка володіє 85% ЦЄКК. Згідно з останньою декларацією експрезидента, Roshen Europe B. V. раніше належала саме йому.

Одночасно бенефіціарний власник почав змінюватися і в тих компаніях, де ТОВ ЦЄКК є засновником. Зокрема, ТОВ "Рошен де люкс", ТОВ "КК Рошен", ТОВ "Рошен-Волинь", ТОВ "Рошен Світ" і інші, які донедавна декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.

Повідомляють, що Порошенко-старший залишається бенефіціарним власником у низці інших підконтрольних ЦЄКК підприємств: ТОВ "Рошен-Столиця", ЗАТ "Київська кондитерська фабрика Рошен". Офіційно про запуск фабрики не повідомляли.

Нагадаємо, в липні 2019 року Roshen запустила нову фабрику в Борисполі. Журналісти дізналися про це з упаковки печива в торговій мережі Roshen.

Корпорація Roshen має фабрики у Вінниці, Києві та Кременчуці. Раніше в компанії також було підприємство в Маріуполі, яке було закрито взимку 2014 року і згодом ліквідовано. За кордоном у Roshen є підприємства в Угорщині, Росії (арештовані) і Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram