ГоловнаЕкономікаДержава

Апеляційний суд призначив суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку

Найближчим часом стане відома дата початку розгляду цієї апеляції.

Апеляційний суд призначив суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку
Фото: Сергей Нужненко

Шостий апеляційний адміністративний суд сформував колегію суддів для розгляду апеляційної скарги НБУ, Кабінету міністрів і Приватбанку щодо скасування рішення Окружного адміністративного суду Києва про націоналізацію Приватбанку.

Про це журналістам повідомили в Нацбанку, передає «Інтерфакс-Україна».

За оцінками експертів НБУ, відповідно до існуючої практики, найближчим часом стане відома дата початку розгляду цієї апеляції.

Нагадаємо, рішення про націоналізацію Приватбанку було схвалено 18 жовтня 2016 року через "дірки" в його капіталі. За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель Приватбанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, що пов'язані з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Кабінет Міністрів вирішив забрати Приватбанк в 100% -ву державну власність. Міністерство фінансів стало його власником всього за 1 гривню.

Передача Приватбанку в держвласність стала гарантією його докапіталізації, на яку згодом держава витратила 155 млрд гривень.

23 жовтня Офіс президента заявив про відсутність підстав для повернення Приватбанку Коломойському. Андрій Богдан, який був особистим адвокатом Ігоря Коломойського, а зараз працює на державу, проти якої судиться олігарх, запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram