ГоловнаЕкономікаБізнес

В "Укроборонпромі" залишаться тільки два експортери зброї

Зараз у структурі концерну шість таких компаній.

В "Укроборонпромі" залишаться тільки два експортери зброї
Фото: ukroboronprom.com.ua

30 жовтня відбулося перше засідання оновленої наглядової ради державного концерну "Укроборонпром", на якому його членам представляли бачення реформування державної оборонної промисловості.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на пресслужбу концерну.

Наглядова рада, зокрема, обговорювала реформу експорту українського озброєння.

Нині у структурі "Укроборонпрому" функціонують шість компаній, наділених Кабінетом Міністрів правом на здійснення торгівлі озброєнням і військовою технікою за узгодження ліцензій з Державною службою експортного контролю.

Найбільшим історично є "Укрспецекспорт", інші спецекспортери засновані як дочірні підприємства "Укрспецекспорту", хоч і працюють у рівних умовах: "Укроборонсервіс", "Прогрес", "Спецтехноекспорт", "Укрінмаш", "Промоборонекспорт".

Новий гендиректор концерну планує скоротити кількість експортерів зброї до двох компаній.

Фото: censor.net.ua

Протягом першого періоду (один рік) "Укроборонсервіс" буде переформатовано в суто виробничу компанію (зараз підприємство, крім експорту озброєнь, ремонтує зенітно-ракетну техніку Збройних сил України), "Промоборонекспорт" очікує швидка ліквідація, поступово закриють "Укрінмаш" і "Прогрес".

У підсумку залишаться тільки два найбільші експортери - "Укрспецекспорт" і "Спецтехноекспорт".

Нагадаємо, минулого тижня "Укроборонпром" звільнив керівників експортних компаній "Укрспецекспорт" Сергія Проскуркіна і "Спецтехноекспорт" Владислава Бельбаса й оголосив відбір кандидатів на посади керівників цих компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram