ГоловнаЕкономікаДержава

53% населення виступають проти продажу землі, - опитування

53% населення виступають проти продажу землі, - опитування
Фото: allkharkov.ua

53% респондентів, опитаних соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці жовтня, сказали, що виступають проти скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. За скасування висловився 31% респондентів, приблизно половина з них - власники паїв, які обробляють їх самостійно.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені в середу. Було опитано 2000 осіб методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 2,2%.

Більш ніж половина зазначили, що можна вводити ринок землі в Україні: з них 22% - за відкриття ринку якнайшвидше, 10% - за те, щоб це було через рік, 21% - через кілька років. Поряд із цим 28% - проти введення ринку землі взагалі будь-коли.

У той самий час більшість (69%) проти надання дозволу іноземцям купувати землю будь-коли. Лише 7% за те, щоб це було найближчим часом, 4% - через рік, 8% - через кілька років. Навіть серед тих, хто підтримує введення ринку землі - половина проти продажу її іноземцям.

68% опитаних вважають, що в разі відкриття ринку землі можна продавати фермерам, які працюють на ній, 61% - усім громадянам України, близько 40% - державним компаніям і вітчизняним агрохолдингам. У той самий час продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям або іноземним компаніям підтримують близько 10% (проти - 82% опитаних).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram