ГоловнаЕкономікаБізнес

На концесію портів Ольвія і Херсон подали заяви компанії з Китаю, Катару і Сінгапуру

Є по 4-5 заяв на кожен порт.

На концесію портів Ольвія і Херсон подали заяви компанії з Китаю, Катару і Сінгапуру
Фото: seaport.kherson.ua

Заяви на концесію в портах Ольвія і Херсон разом з українськими інвесторами подали інвестори з Китаю, Катару і Сінгапуру.

Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій на інвестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine в Маріуполі, повідомляє ЦТС.

"Заявки на концесію портів Ольвія і Херсон вже подають. Вже є 4-5 заявок (на обидва порти), а взагалі, ми коли проводили конференцію, у нас було близько 30 учасників, 2/3 з них - міжнародні компанії не з локального ринку. Серед компаній, які вже подали заявки, є і іноземні, і українські інвестори. У тому числі компанії, які вже працюють на ринку України. Їм подобається, що інвестиційний клімат в Україні покращується, а також те, що новий уряд працює в унісон з президентом. Заявки подали інвестори з Китаю, Катару, Сінгапуру", - уточнив міністр.

Прийом заявок на участь у концесійному конкурсі майнового комплексу держстівідора морського порту Ольвія МІУ почався 18 жовтня.

8 жовтня розпочався прийом заявок на участь у концесійному конкурсі майнового комплексу держстівідора морського порту Херсон.

На початку жовтня стало відомо, що концесією в портах Ольвія і Херсон зацікавилися 46 компаній з 11 країн.

3 жовтня Верховна Рада прийняла закон про концесію. 17 жовтня його підписав президент.

Нагадаємо, що концесія є формою державно-приватного партнерства, в рамках якого інвестор на платній основі отримує право на будівництво об'єкта або управління ним. При цьому операційний ризик перекладається на інвестора, йому не гарантується окупність інвестицій або витрат. Дохід від користування йде інвестору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram