ГоловнаЕкономікаБізнес

Гончарук заявив про досягнення компромісу з тютюновими компаніями

Прем'єр пообіцяв зустрітися з "представниками незадоволеної сторони" і запропонувати парламенту відповідні зміни.

Гончарук заявив про досягнення компромісу з тютюновими компаніями
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет Міністрів і найбільші тютюнові компанії знайшли рішення у справі "тютюнових поправок" до закону про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів.

Про це він заявив на інвестиційному форумі "RE:think. Invest in Ukraine" у Маріуполі, передає LB.ua.

"Якщо коментувати ситуацію з тютюновими компаніями - ми з ними зустрілися минулого тижня і вже знайшли певне рішення, яке, як ми сподіваємося, буде реалізовано. Закон про ФОП набуває чинності через рік, і цього достатньо, щоб його скоригувати", - сказав Гончарук.

Він також пообіцяв зустрітися з "представниками незадоволеної сторони", обговорити недоліки законопроєкту, опрацювати їх і запропонувати парламенту відповідні зміни.

Нагадаємо, 11 жовтня British American Tobacco зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області. Причиною зупинки став прийнятий прийнятий 4 жовтня Верховною Радою законопроєкт №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на тютюнові товари. Перед другим читанням у законі з'явилася поправка нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського, згідно з якою компанії-виробники повинні продавати цигарки гуртовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

Закону ще не підписали.

Асоціація "Укртютюн" звернулася до народних депутатів із проханням скасувати правку Дубінського.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, у свою чергу, вважає, що тютюнові компанії, які працюють в Україні, шантажують уряд закриттям бізнесу з метою поліпшення умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram