ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінекономіки: Україна має ресурси для погашення зобов'язань до весни

"Думаю, що зовнішні та внутрішні ринки будуть відкритими для України".

Мінекономіки: Україна має ресурси для погашення зобов'язань до весни
Фото: Сергей Нужненко

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Ніколайчук вважає, що Україна зможе пройти піковий період виплат за боргами в 2020 році. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, Україна має в своєму розпорядженні ресурси для виплат до весни, а решта буде залучати на ринках запозичень.

"Виплати були високими і в цьому році. Такими ж залишаться в 2020-му і 2021 роках. Ці періоди є піковими в питанні виплат за зовнішніми боргами. Але, як бачимо, цей рік Україна пройшла без проблем. І зараз є ресурси для погашення зобов'язань до весни. Проте, думаю, зовнішні та внутрішні ринки будуть відкритими для України, що допоможе залучати нові фінансові ресурси і перекривати виплати за держборгами. Зараз, щоб уникнути проблем, важливо продовжувати макроекономічну політику в тому ж руслі, як це здійснювали останніми роками", - сказав Ніколайчук.

Також необхідно зберігати довіру інвесторів, додав заступник міністра.

"І якщо при цьому наша країна буде успішна в реалізації озвучених реформ, то ставки за зовнішніми та внутрішніми боргами будуть знижуватися. Це дозволить контролювати питання погашення позик і їх рефінансування", - сказав він.

Нагадаємо, в найближчі тижні в Київ приїде місія МВФ, з якою Україна планує домовлятися про нову кредитну програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram