ГоловнаЕкономікаДержава

Україна піднялася на сім позицій у рейтингу Doing Business

Всесвітній банк оцінював реформи, проведені за рік до приходу Зеленського.

Україна піднялася на сім позицій у рейтингу Doing Business, зайнявши 64-те місце серед 190 держав. Про це йдеться в повідомленні уряду.

Україна поліпшила свої показники за шістьма з 10 індикаторів, які враховує Світовий банк під час складання рейтингу. Найбільший прогрес стався за показником "Захист міноритарних акціонерів", за ним Україна піднялася відразу на 27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів.

Також поліпшилися позиції за показниками "Отримання дозволу на будівництво", "Підключення до електромереж", "Міжнародна торгівля", "Реєстрація майна", "Доступ до кредитів".

Рейтинг Doing Business-2020 охоплює регуляторні зміни за період з травня 2018 року по травень 2019 року. Тобто це зростання забезпечувала ще попередня влада.

Світовими лідерами за простотою ведення бізнесу стали Нова Зеландія, Сингапур, Гонконг, Данія, Корея, США, Грузія, Великобританія, Норвегія і Швеція.

Найгірша ситуація в Лівії, Ємені, Венесуелі, Еритреї та Сомалі (останнє місце).

Серед сусідів України найвище місце в Росії, вона 28. Польща розташувалася на 40 місці, Молдова - на 48, Білорусь - на 49, Угорщина - на 52, а Румунія - на 55.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram