ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський запросив одну з найбільших торгових компаній Японії інвестувати в Україну

Marubeni імпортує з України зернові і молочну продукцію.

Зеленський запросив одну з найбільших торгових компаній Японії інвестувати в Україну
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у рамках робочого візиту до Японії зустрівся з керівництвом Marubeni Corporation, однією з найбільших торгових компаній цієї країни. Як повідомляє пресслужба голови держави, президент розраховує на інвестиції цієї корпорації.

"Голова держави запросив співрозмовників інвестувати в сміттєпереробні заводи в Україні, згадавши екологічні проблеми у Львові й інших українських мегаполісах. Окрім того, Президент звернув увагу представників японської компанії на можливість інвестування в будівництво доріг в Україні", - йдеться в повідомленні.

"Уряд нещодавно порахував протяжність доріг національного значення - це 44 тис. кілометрів. Ми розглянемо пропозиції щодо розвитку сучасних доріг, цікаві концесійні проєкти", - сказав Зеленський.

Президент також розповів японським бізнесменам, що Україна виходить на завершальну стадію масштабної приватизації.

"Ми підготуємо правову базу для приватизації понад 500 держпідприємств. Наші пріоритети: дерегулювання з переходом на онлайн-послуги від держави для бізнесу; ліквідація тіньової економіки і корупційних схем; розвиток інфраструктури; оптимізація податкової системи, запровадження в Україні європейських стандартів", - підкреслив він.

Представники Marubeni Corporation, своєю чергою, повідомили, що вже постачають з України до Японії зернові та молочну продукцію, і розраховують на розширення переліку агропромислової продукції. Також в Україні компанія реалізує екологічні проєкти, зокрема постачає сонячні панелі.

Нагадаємо, що під час візиту в Японію президент України взяв участь у церемонії інтронізації імператора Нарухіто, зустрівся з головою парламентської асоціації дружби "Японія - Україна", керівниками Японського агентства міжнародної співпраці (JICA) та Японської асоціації нової економіки (JANE), керівництвом японського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram